Web Analytics
Startpagina | DISCLAIMER en CONTACT
U bevindt zich hier: Startpagina » Uittips » ACHTERHOEK

Hamalandroute Achterhoek

DE HAMALANDROUTE

Leuk ritje? Niet te ver van huis? De Hamalandroute

Vernieuwde Hamalandroute feestelijk heropend

Grensoverschrijdende tocht door schilderachtige dorpen en stadjes
De 253 kilometer lange route gaat door het westelijke Münsterland, de Achterhoek en Twente en heeft tot doel automobilisten en motorrijders onderweg te verleiden tot het maken van een milieuvriendelijk uitstapje, zoals een fietstocht of wandeling.

In de auto ... uit de auto
De ANWB en de Allgemeine Deutsche Automobil Club ADAC Westfalen onderhouden al 40 jaar de Hamalandroute, een bekende autoroute door de Nederlands-Duitse grensstreek. De route is onlangs volledig geactualiseerd en opnieuw bewegwijzerd. Bovendien is de voormalige Zuid-Twenteroute toegevoegd aan de Hamalandroute.

Routeborden
Opvallende, zeshoekige routeborden wijzen de weg. Wie de route te lang vind, kan die op drie plaatsen inkorten. Het hele traject kan ook in meerdere etappes worden afgelegd. Aan overnachtingsmogelijkheden onderweg is geen gebrek.

Schilderachtig
Tijdens de toer door het Münsterland, de Achterhoek en Twente maken de routevolgers kennis met schilderachtige dorpen en stadjes, interessante musea en nostalgische watermolens. Men ontkomt er niet aan om onderweg op verkenning uit te gaan. En dat is precies de bedoeling.

Routebrochures
In 28 steden en dorpen langs de route verschijnen infopanelen over de bezienswaardigheden ter plaatse. Er zijn 50.000 routebrochures met toeristische tips gedrukt. Die zijn voor € 2,95 verkrijgbaar bij de VVV's langs de route en kunnen ook aangevraagd worden bij het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, telefoon (0570) 680 700 of e-mail info@gobt.nl.

Handige website
Bij enkele Toeristische Overstap Punten in de Achterhoek is het wandel- en fietsaanbod speciaal voor Hamalandrijders uitgebreid. Als voorbereiding op de tocht is het handig de VVV-website te raadplegen. Uiteraard is alle informatie in het Nederlands en Duits beschikbaar.

Gemeenschappelijk
De Hamalandroute is een gemeenschappelijk project van ADAC Westfalen, ANWB, Kreis Borken, Recreatieschap Achterhoek-Liemers, Provincie Gelderland, Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, Münsterland Touristik Grünes Band, Provincie Overijssel, Regio Twente en de Euregio.

Bron: TourPRess Holland

Losbergpark Stadtlohn (D) langs Hamalandroute

Foto: Stadtlohn Gemeinde

 
SFEERFOTO'S van de ACHTERHOEK DE ACHTERHOEK - het onverwachte Nederland - zo afficheert de streek zich.
Onverwacht is zeker de grote afwisseling in landschap van de Achterhoek.

VOOR MOOIE FOTO'S VAN DE ACHTERHOEK KLIK HIER
 
VAREN in de ACHTERHOEK VAREN in de ACHTERHOEK.
Twee rivieren in de Achterhoek lenen zich bij uitstek voor het maken van kanotochten: de BERKEL en de OUDE IJSSEL.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 
WIJNBOUW in de ACHTERHOEK NEDERLAND WIJNLAND?
Nederland is nu niet het wijnland bij uitstek, maar we hebben wel degelijk een aantal zeer veel belovende wijngaardeniers, die in ons wisselende klimaat toch een bijzondere wijn kunnen maken.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 
ACHTERHOEK INFORMATIE ACHTERHOEK INFORMATIE
Een landschap en omgeving waar het uitzonderlijk goed toeven is, waar je tot rust komt.
In de prachtige, sfeervolle groene grensstreek DE ACHTERHOEK kunt u overnachten in boerderijen of in vakantiewoningen, schitterende fiets- en wandeltochten maken, varen op de Berkel of Oude IJssel, ballonvaren, het schilderachtige gebied het Montferland bezoeken, gezellig winkelen in een van de leuke stadjes, een terrasje pakken in de hanzestad Zutphen, zwemmen en zonnebaden bij recreatieplassen, enz. enz.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 

Eén of meerdere dagen in de regio?

Uittips

Website informatie