Web Analytics
Startpagina | DISCLAIMER en CONTACT
U bevindt zich hier: Startpagina » Uittips » ACHTERHOEK

ACHTERHOEK

ACHTERHOEK

De Achterhoek: een geweldig vakantiegebied...

Een of meerdere dagen weg - klik op uw keuze

Vakantie vieren in de ACHTERHOEK

Een landschap en omgeving waar het uitzonderlijk goed toeven is, waar je tot rust komt.
In de prachtige, sfeervolle groene grensstreek DE ACHTERHOEK kunt u overnachten in boerderijen of in vakantiewoningen, schitterende fiets- en wandeltochten maken, varen op de Berkel of Oude IJssel, ballonvaren, het schilderachtige gebied het Montferland bezoeken, gezellig winkelen in een van de leuke stadjes, een terrasje pakken in de hanzestad Zutphen, enz. enz.

In dit groene rustgevende gebied kunt u de drukte en gezelligheid opzoeken .. maar ook de stilte van de Achterhoekse natuur ervaren in de bossen, veengebieden, genieten van bijzondere flora en fauna zoals ijsvogel en wielewaal.....

Op deze pagina's hebben we voor u een groot aantal mogelijkheden bij elkaar gezocht.

ROOMPOT VAKANTIES

ROOMPOT VAKANTIES
Postbus 12
4493 ZG Kamperland
Reserveringen: 0900 - 8810. Vanuit België: 070 - 778899


ROOMPOT VAKANTIES is een leidende aanbieder van vakantieparken en actief in het management en de exploitatie van bungalowparken en campings. ROOMPOT VAKANTIES biedt haar gasten aantrekkelijke vakantiebestemmingen in Nederland en Duitsland, zowel aan de kust als in het bos. Een behoorlijk gedeelte van de parken bevindt zich in de provincie Zeeland, terwijl we ook een gevarieerd aanbod hebben aan vakantieparken op aantrekkelijke plekken verdeeld over de overige provincies.

Momenteel heeft ROOMPOT VAKANTIES circa 150 bungalowparken en 23 campings in haar aanbod. De vakantieparken bieden een ruime keuze aan accommodaties, zoals luxe bungalows, chalets, white camp cottages, familievilla's, landhuizen, kampeerplaatsen en appartementen. De vakantieparken zijn goed gefaciliteerd met onder meer zwembaden, bowlingbanen, sportfaciliteiten en restaurants. In de afgelopen jaren heeft ROOMPOT VAKANTIES zich ontwikkeld tot specialist in themavakanties op het gebied van 'beauty & wellness', 'golf', 'wandelen en fietsen' en 'fit-en-fun'.

Foto: Holtermann

"Waer iemant duisent vreugden soek, mijn vreugt is in dees' Achterhoek".

Hoe mooi geeft deze zin weer (die waarschijnlijk in de 17e eeuw is opgeschreven door Willem Sluyter, bekend dichter-dominee uit Berkelland) wat wij allen nu nog kunnen ervaren.
En schoolmeester B.J. Stegeman (19e-20e eeuw) schreef:

"'t Gif maor enen Achterhook,
Den Gelderschen, den echten."

Regiokaart van de Achterhoek

Bron: Provincie Gelderland

Gemeentelijke indeling van de Achterhoek

Bron: Provincie Gelderland

Straatje in BRONKHORST

Foto: eigen archief

Website informatie