Web Analytics
Startpagina | DISCLAIMER en CONTACT
U bevindt zich hier: Startpagina » Uittips » ACHTERHOEK

WIJNBOUW in GELDERLAND - VELUWE

WIJNBOUW VELUWE

WIJNBOUW VELUWE
Voor een OVERZICHT van WIJNGAARDEN ACHTERHOE en een ALGEMENE TOELICHTING op WIJNMAKEN: Klik hieronder

WIJNGAARDEN op de VELUWE e.o.

DOMEIN HOF te DIEREN, WIJNGAARD

Klik op de kleine foto's voor vergroting in linkervenster

 
DOMEIN HOF TE DIEREN in DIEREN, WIJNGAARD DOMEIN HOF TE DIEREN, WIJNGAARD
Youp en Riet Cretier
Arnhemsestraatweg 16
6953 AX DIEREN
Telefoon 06-223 996 42

In het hart van Gelderland, genesteld op de Veluwezoom, met ruim uitzicht over de Achterhoek ligt in Dieren, op een lichte glooiing, de grootste ommuurde wijngaard van Nederland!
De op traditionele wijze gemaakte rode, witte en rosé wijnen zijn de afgelopen jaren al diverse malen in de prijzen gevallen. Youp en Riet Cretier nodigen u van harte uit om te komen kijken en proeven op deze Nederlandse wijngaard van ruim twee hectare.
Door het nieuwe gebouw met onze "cave" en ontvangstruimte ideaal voor ontspanning in ieder jaargetijde!

U kunt bij ons terecht voor:

* Rondleidingen & wijnproeverij (individueel en groepen)
* Wijn en tapas
* Bedrijfsuitje, feest, jubileum en verjaardag
* Picknick in de wijngaard
* Maandelijkse Landgoedmarkt
* Verkoop van druivenplanten
* Terrasbezoek
* Het kopen van onze voortreffelijke wijn

Iedere eerste zondag van mei tot en met oktober wordt door ons de LANDGOEDMARKT HOF TE DIEREN georganiseerd. Entree gratis!
De LandgoedMarkt staat in het teken van home, food, garden en streekproducten die op een professionele en zeer sfeervolle manier gepresenteerd worden!

Graag tot ziens op onze wijngaard of vraag nadere informatie!

VOOR MEER INFORMATIE OVER ALLE MOGELIJKHEDEN KLIK HIER
 

WIJNBOUW in GELDERLAND - VELUWE

WIJNGAARD Wageningse Berg in WAGENINGEN

 
BIOLOGISCHE WIJNGAARD WAGENINGSE BERG in WAGENINGEN BIOLOGISCHE WIJNGAARD WAGENINGSE BERG
Eigenaar: Jan Oude Voshaar
Ribeslaan 2
6708 CG Wageningen
Telefoon (0317) 420 241


Tussen 1991 en 1997 hadden we via experimenten in volkstuinen op de Wageningse Eng veel kennis en ervaring opgedaan met nieuwe druivenrassen en biologische wijnbouw. Dit was voor ons de aanleiding om onze hobby-wijngaard uit te breiden tot een commerciële wijngaard. Op het landgoed 'de Dorskamp' op de Wageningse Berg hebben we een zeer geschikte lokatie gevonden, een lichte zuidwest helling met een goede windbeschutting.
In voorjaar 1998 hebben we op 1 ha met meer dan 80 vrijwilligers 3000 stokken Regent aangeplant, 200 Bianca en 300 planten van andere rassen
Zo ligt er nu op de Wageningse Berg sinds enkele jaren een wijngaard van 2,3 hectare. In deze eerste Nederlandse biologische wijngaard worden nieuwe vroegrijpe druivenrassen gebruikt die weinig gevoelig zijn voor meeldauw. Vanwege de vroegrijpheid worden de druiven elk jaar rijp en leveren ze goede wijn.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 

WIJNHOEVE DE COLONJES in GROESBEEK

 
WIJNHOEVE DE COLONJES in GROESBEEK WIJNHOEVE DE COLONJES
Freek, Anita, Cees en Adam
2e Colonjes 4
6562DM Groesbeek
Telefoon (024) 973 754

Tot voor kort was wijnbouw in ons land beperkt mogelijk. Sedert midden jaren negentig zijn er verschillende nieuwe hybride druivenrassen verschenen (Regent, Cabernet Colonjes, Cabernet Corits, Pinotin, Johanniter, Riesel, Cabernet Blanc en Helios.) Deze rassen hebben naast een grote mate van resistentie tegen meeldauw het voordeel dat ze zeer goed rijp worden in een gematig klimaat.

Op basis van bodemonderzoeken hebben wij als voorbereiding op de aanplant van de druivenstokken groenbemesters gezaaid. Een voorbeeld hiervan is de " Evangelische Mischung", een zaadmengsel (waarin o.a. winterwikke, boekweit, inkarnaatklaver, alexanderklaver, zonnenbloemen en phacelia). Deze mengeling van planten en kruiden zorgt niet alleen voor een prachtig, kleurrijk schouwspel, maar het zorgt ook voor bemesting van de bodem en bescherming tegen ziektes.

In april 2001 hebben we met een groep van ongeveer 40 vrijwilligers onze eerste wijngaard met 2000 stokken Regent aangeplant.
Vanaf april 2003 tot april 2006 zijn in totaal nog 16.000 nieuwe druivenstokken geplant, zowel op de Colonjes als op het perceel aan de Knapheideweg.
De Colonjes beschikt over 5 hectare wijngaarden.
Bovendien beschikken we over een kas van 72 m2, waarin inmiddels verschillende nieuwe druivenrassen groeien. Deze kas dient tevens als presentatieruimte.

De Groesbeekse stuwwalbodem heeft een in Nederland weinig voorkomende löss-structuur (30cm zwarte grond als toplaag met daaronder een laag löss). Deze bodem is bij uitstek geschikt voor wijnbouw.
De wijngaardgrond wordt bewerkt (zaaien, maaien, mülchen, spuiten, schoffelen, zomersnoei) met speciale voor de wijnbouw geschikte machines.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 

WIJNBOUW in GELDERLAND - VELUWE

Eén of meerdere dagen in de regio?

Uittips

Website informatie