Web Analytics
Startpagina | DISCLAIMER en CONTACT
U bevindt zich hier: Startpagina » Uittips » Buurtplaatsen

Bezienswaardigheden Zuidoost-Veluwezoom

Tips voor leuke uitjes Veluwezoom

Het is zomer op de Veluwe!
In de eindeloze Veluwse natuur is de zomer weer volop te zien... groene blaadjes aan de takken, zomerbloemen en de heide die weer langzaam paars kleurt. Iedereen heeft zin in dit nieuwe seizoen...
Op de Veluwe kunt u er uitgebreid van genieten!
Het is tijd om de mooie natuur te bewonderen, de bosgeuren op te snuiven en te luisteren naar de mooiste gezangen van vogels.
Attracties hebben allemaal hun deuren weer geopend en er is keus uit allerlei natuurexcuries.
Waar is er meer pure natuur dan op de Veluwe?
Kom het beleven!

TIP: Maak een rondreis: stoomtrein-boot-trein(NS)

Foto: VSM (klik op foto voor vergroting)

Als u een LEUK TOCHTJE wilt maken, doe dan het volgende: maak een RONDREIS.
U stapt in Apeldoorn op de STOOMTREIN, vervolgens stapt u AAN BOORD VAN DE SALONBOOT op de IJssel en neemt in Zutphen de NS-DIESELTREIN weer naar Apeldoorn.
VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER en dan op ARRANGEMENTEN.

U kunt natuurlijk ook een ritje met de stoomtrein maken van Dieren naar Apeldoorn (of onderweg op een station opstappen). Zie hun website voor de mogelijkheden.

 
TREKTOCHT MAKEN DOOR DE ACHTERHOEK WAT DACHT U VAN EEN ECHTE TREKTOCHT MAKEN IN DE ACHTERHOEK?

We hebben voor u verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet: wandeltochten, vaartochten, huifkartochten, een tocht te paard, enz.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 
PALEIS HET LOO in APELDOORN PALEIS HET LOO in APELDOORN

ligt op nog geen 12 kilometer van onze tuin verwijderd; het is bekend om de baroktuin en de schitterend ingerichte vertrekken.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 
BRONKHORST TIP! FOTO'S VAN BRONKHORST BRONKHORST IS HET KLEINSTE STADJE VAN NEDERLAND

en ligt net aan de andere kant van de IJssel bij Brummen. De pont brengt u erheen; wandel door de pittoreske straatjes, bezoek de oude kapel, bekijk het Dickensmuseum, ga gezellig op een terrasje zitten of lekker eten in een restaurant.

VOOR FOTO'S VAN BRONKHORST KLIK HIER.
 
HUIFKARTOCHTEN OP DE VELUWE en IN DE ACHTERHOEK VOOR MEER ADRESSEN van huifkarverhuurbedrijven op de VELUWE en in de ACHTERHOEK KLIK HIER. Voor huifkartochten in LOENEN: zie tekstblok onder onderstaande fotoblok.
 

Bezienswaardigheden Zuidoost-Veluwezoom

De stoomtrein onderweg van Apeldoorn naar Dieren

Foto: Pascal Pasman

 
HUIFKARTOCHTEN LOENEN BIJ SANDERS DALENK
Dalenk 14
in LOENEN
Telefoon (055) 50 51 241
Mobiel 06-27002842

kunt u een romantisch tochtje met de huifkar van anderhalf uur door de LOENERMARK maken. U kunt bij hen niet alleen huifkartochten maken, maar ook paarden huren en een combinatietochtje maken; een deel van het gezelschap te paard en een deel in de huifkar of koets. Onderweg kunt u wisselen. De LOENERMARK is een geweldig mooi natuurgebied.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DALENK KLIK HIER
 
ARNHEM ARNHEM IS EEN LEUKE PROVINCIESTAD

met een aardig centrum. Loop eens over De Korenmarkt, het uitgaanscentrum van Arnhem, breng een bezoekje aan de Bijenkorf of de historische kelders in het centrum, flaneer eens door het Sonsbeekpark (grazende koeien midden in de stad!).

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 
STRAND BUSSLOO HET RECREATIEGEBIED BUSSLOO (gem. Voorst)

ligt in het groene hart van De Stedendriehoek en is dagelijks gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang (betaald parkeren). Het uitgestrekte gebied wordt jaarlijks door ca. 1 miljoen mensen bezocht om te zwemmen, fietsen, wandelen, paardrijden, zonnen, surfen, duiken, naturisme (naaktstrand), vissen, golfen.
 
VAREN OVER DE BERKEL VAREN IN DE ACHTERHOEK

kan over het prachtige riviertje De Berkel. U kunt vanuit verschillende plaatsen een vaartocht maken met een zogenaamde BERKELZOMP.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE BERKEL EN DE VAARMOGELIJKHEDEN KLIK HIER
 

In de huifkar of te paard door de Loenermark

Klik op de kleine foto's voor vergroting in rechtervak

 
DE SPELERIJ- DE UITVINDERIJ in DIEREN DE SPELERIJ-DE UITVINDERIJ
Veldweg 5
6952 GX Dieren
Telefoon (0313) 413 118
Fax (0313) 450 447

"De Spelerij en de Uitvinderij" is een volstrekt unieke plek om te spelen en te ontdekken. Ook aan de zo belangrijke veiligheid is op deze bijzondere plek natuurlijk alle aandacht besteed, al zullen door de speciale vormgeving sommige aspecten anders benaderd moeten worden. Elke bezoeker kan zich veilig vermaken. Naast het spelen in De Spelerij kan er gewerkt worden in De Uitvinderij. Dit is een creatieve werplaats, waar de bezoekers zelf aan het werk kunnen en hun, in De Spelerij opgedane ervaring, in een kunstwerk kunnen omzetten.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 

Bezienswaardigheden Zuidoost-Veluwezoom

Sfeervolle kastelen uit vervlogen tijden....

 
KASTEEL en TUINEN MIDDACHTEN
Landgoed Middachten 3
6994 JC DE STEEG

Aan de Veluwezoom ligt het eeuwenoude kasteel Middachten. Het kasteel dateert al uit de zeventiende eeuw. Als u dit prachtige kasteel bezoekt (het kasteel wordt enkele keren per jaar opengesteld voor publiek), bezoek dan ook de indrukwekkende tuinen. In de tuinen is tuinarchitectuur te zien van de afgelopen drie eeuwen. De tuinen van het kasteel zijn open in de periode van 15 mei - 15 september, van zondag t/m donderdag tussen 10.30 en 17.30 uur.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
 
KASTEEL EN PARK ROSENDAEL
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
Telefoon (026) 36 44 645

Het Kasteel Rosendael ligt in de bossen ten noorden van Velp. Omgeven door het prachtige park kunt u ontdekken hoe er vroeger geleefd werd. Het park is een uitgestrekt landschapspark met vijvers, watervallen, bijzondere boomsoorten, heesters en kuipplanten. In het park bevinden zich bovendien tal van kunstwerken, zoals de grote schelpengalerij, een theekoepel en watertrap met stroomgoden. Uw kinderen kunnen zich vermaken bij de legendarische bedriegertjes en op de kettingbrug. Voor een ontspannen en leerzame dag kunt u in het park en kasteel Rosendael zeker terecht.
 

MUSEA in Arnhem en omgeving

NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM is meteen naast Burgers Zoo. Het Museum van het Jaar 2005, een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt door het European Museum Forum of kort EMF. Veel informatie over oude ambachten, tentoonstellingen, boerderijen en oude elektrische trams.

NEDERLANDS WATERMUSEUM - Zijpendaalseweg 26-28. Een interactief museum over alles wat met zoet water te maken heeft.

NEDERLANDS WIJNMUSEUM - Velperweg. Gehuisvest in oude, authentieke wijnkelders; informatie over de wijnstok, druiventeelt en wijnbereiding. Tevens is er een documentatiecentrum aanwezig met een uitgebreid aanbod van literatuur.

MUSEUM VOOR MODERNE KUNST (Gemeentemuseum Arnhem) - Utrechtseweg. Tentoonstellingen van werken van Nederlandse kunstenaars Het museum heeft een beeldentuin met prachtige uitzicht op de Rijn richting Over-Betuwe.

MUSEUM VELUWEZOOM in het Kasteel Doorwerth (gemeente Renkum) met collecties van lokale kunstenaars.

MUSEUM BRONBEEK Velperweg. Museum over het militair-koloniaal verleden en het KNIL het Koninklijk Nederlands- Indisch Leger.

KRÖLLER MÜLLER MUSEUM Park Hoge Veluwe. Beeldende kunst uit het 19de en 20ste eeuw onder meer van Vincent van Gogh, George Seurat, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Fernand Leger.

HISTORISCH MUSEUM ARNHEM (Burgerweeshuis) Bovenbeekstraat. Informatie over lokale archeologische vondsten, historische beeldende kunst en kunstnijverheid.

ARNHEMS OORLOGSMUSEUM 40/45 Schaarsbergen Kemperbergerweg. Collectie van wapens, uniformen, tanks en bodemvondsten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

NATIONAAL BEVRIJDINGSMUSEUM 1944-1945 te Groesbeek. Museum met battlefieldtours, wisselexposities, lezingen en filmavonden.

AIRBORNE MUSEUM HARTENSTEIN Oosterbeek (Hotel Hartenstein). Filmpresentaties, fotos en videofilms geven een beeld van de gevechten in Arnhem en Oosterbeek rondom de operatie Market Garden (de slag om Arnhem).

Bezienswaardigheden Zuidoost-Veluwezoom

Andere informatie - klik op uw keuze

Website informatie