Web Analytics
Startpagina | DISCLAIMER en CONTACT
U bevindt zich hier: Startpagina » Uittips » Dagje Uit

KWEKERIJEN

KWEKERIJEN

Andere informatie dan kwekerijen?

Op deze pagina INFORMATIE over KWEKERIJEN

   
BOOMKWEKERIJ EN PLANTENCENTRUM WILGENHOF in VOORSTONDEN BOOMKWEKERIJ EN PLANTENCENTRUM WILGENHOF
Klaas van Bruggen
Windheuvelstraat 2a
6971 JV Voorstonden
Tijdens kantooruren: (0575) 476 208

Welkom bij Boomkwekerij en Plantencentrum Wilgenhof, dat ook bekend is onder de naam Groenerij Wilgenhof. Het bedrijf is gelegen aan de rand van de Veluwe in de IJsselvallei en staat bekend vanwege het leveren van kwaliteit, uitstekende service en advies op maat.
Op de website proberen we u een indruk te geven van het bedrijf en willen we u van harte uitnodigen voor een bezoek. We bieden een ruim assortiment aan bomen en vaste planten, voor zowel de particulier als groothandel.
U krijgt vakkundig advies en er is mogelijkheid tot thuisbezorging.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

KWEKERIJ OUDOLF SLUIT DEFINITIEF

   
KWEKERIJ OUDOLF in HUMMELO is GESLOTEN. Tuin wel open. KWEKERIJ OUDOLF is GESLOTEN (15 november 2010)
Broekstraat 17
HUMMELO
Telefoon +31 (0)314 38 11 20

De privétuin blijf op gezette tijden wel open voor publiek.

Het echtpaar Oudolf wil meer vrijheid om keuzes te maken en samen te genieten van het leven. De kwekerij is daarbij een belemmerende factor geworden. De kwekerij in Hummelo waarvoor Anja (63) de verantwoordelijkheid draagt, vergt haar voortdurende aanwezigheid. Zaailingen hebben water nodig, planten moeten geselecteerd en klanten te woord gestaan. Mee met haar man Piet (65) naar het buitenland waar hij de laatste vijftien jaar steeds meer succesvolle projecten doet en tal van awards in de wacht sleept, zit er meestal niet in. Tot nu toe was dat geen punt. "Maar we hebben de laatste tijd het gevoel dat het anders moet. Dat we een anders swing moeten maken", zegt Anja. "Op een bepaald moment moet je dan een knoop doorhakken."

Piet Oudolf is ook auteur van verschillende schitterende tuinboeken.
Voor openingstijden van DE TUIN zie hun website.


VOOR EEN INTERVIEW MET PIET OUDOLF KLIK HIER of

VOOR MEER INFORMATIE (website Oudolf) KLIK HIER of

VOOR EEN PORTRET VAN ANJA OUDOLF KLIK HIER
   

KWEKERIJ OVERHAGEN in VELP

   
KWEKERIJ OVERHAGEN (eenjarigen) in VELP (Gld) is definitief gesloten (okt. 2015) KWEKERIJ OVERHAGEN
Biljoen 6
VELP (Gld)

Is definitief GESLOTEN per oktober 2015

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

BLOEMBOLLENBOETIEK SIMON en KARIN VISSER

Foto: Klein Knoevenoord

   
BLOEMBOLLENBOETIEK SIMON EN KARIN VISSER in BOVENKARSPEL Landschapstuin Klein Knoevenoord betrekt zijn bollen altijd van:
SIMON EN KARIN VISSER
Broekerhavenweg 79
BOVENKARSPEL
Telefoon (0228) 51 21 52
Fax (0228) 51 37 94

Het jaarlijks groeiend aantal tuinliefhebbers dat bij hen al 32 jaar hun bollen bestelt, blijkt zeer content te zijn met de grote bollen, mooie kleuren en sterke rassen die zij van hen ontvangen. In de loop van deze jaren is deze firma meer dan 100 x Met Goud Bekroond.
Hoogtepunt was de hoogste onderscheiding op de Floriade in 1982 waar voor hun inzending de Grote Gouden Medaille door de Koningin aan hen werd uitgereikt.
Ook het bezoek (850.000 bezoekers) aan hun inzending (Tuin no. 52) op de Keukenhof was overweldigend.
Prins Willem Alexander en zijn Maxima, die hun tuin op de Keukenhof bezochten, waren verrukt over de nieuwe tulpen, narcissen en bijzondere bolgewassen die zij daar tentoonstelden.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

Foto: Klein Knoevenoord

ROZENKWEKERIJ DE WILDE in ZUTPHEN

Foto: Ian Britton

   
ROZENKWEKERIJ DE WILDE in ZUTPHEN ROZENKWEKERIJ DE WILDE
Hoveniersweg 12
ZUTPHEN
Telefoon (0575) 54 68 10

is al meer dan 80 jaar de rozenspecialist bij uitstek. Begonnen in 1921 op de relatief arme zandgrond in Bussum, bouwde De Wilde in korte tijd een naam op in de wereld van de rozenkwekers. Aanvankelijk waren het voornamelijk gemeentes en hoveniers die de rozen afnamen, maar allengs vonden ook steeds meer particulieren hun weg naar de rozenkwekerij. Ook in de 21ste eeuw bent u bij de Wilde aan het juiste adres voor veel oude, bekende rozensoorten. Maar ook een groot aantal nieuwe rozen vond een plekje in assortiment. In Zutphen (De Wilde heeft meerdere vestigingen) een assortiment van meer dan 150 rozensoorten.
In het najaar: groot assortiment rozen in pot beschikbaar.
Maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Goede Vrijdag geopend van 9-17; Pasen, Koninginnedag en Pinksteren gesloten.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
KWEKERIJ HOF TE DIEREN in DIEREN KWEKERIJ HOF TE DIEREN
Arnhemsestraatweg 14
DIEREN
Telefoon (0313) 41 42 11

Het is een bijzondere kwekerij voor vaste planten op een historisch plaats. De kwekerij bevindt zich namelijk achter de muren van het landgoed "Hof te Dieren", voormalig bezit van stadhouder-koning Willem III. Het landgoed is 1000 hectare groot en bestaat uit bossen, cultuurgronden en een parkgedeelte. Het parkgedeelte is zo nu en dan voor het publiek opengesteld. Kwekerij "Hof te Dieren" is rond 1885, als moestuin voor het landgoed aangelegd. De moestuin leverde fruit, groente en bloemen aan de bewoners van het landgoed "Hof te Dieren". Tijdens de aanleg van de kwekerij in 1989 door Romke van de Kaa, zijn prachtige stapelmuurtjes gebouwd. Deze zijn zowel op de schaduw- als zonzijde uitbundig begroeid. Tuinclubs en groepen zijn van harte welkom. Van tevoren graag even bellen voor een afspraak, waarna tijdens het bezoek koffie en/of thee klaarstaat. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
KWEKERIJ DE HESSENHOF in EDE KWEKERIJ DE HESSENHOF
Hessenweg 41
in EDE
Telefoon (0318) 61 73 34
Fax (0318) 61 27 73

is een traditionele kwekerij van uitzonderlijke planten. Via hun website een handige on-line catalogus.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
KWEKERIJ EN TUINARCHITECTUUR OUDOLF in HUMMELO is GESLOTEN KWEKERIJ EN TUINARCHITECTUUR OUDOLF SLUIT DEFINITIEF
Broekstraat 17
HUMMELO
Telefoon +31 (0)314 38 11 20

DE KWEKERIJ VAN ANJA EN PIET OUDOLF is GESLOTEN per 15 NOVEMBER 2010.

De privétuin blijf op gezette tijden wel open voor publiek. Het echtpaar Oudolf wil meer vrijheid om keuzes te maken en samen te genieten van het leven. De kwekerij is daarbij een belemmerende factor geworden. De kwekerij in Hummelo waarvoor Anja (63) de verantwoordelijkheid draagt, vergt haar voortdurende aanwezigheid. Zaailingen hebben water nodig, planten moeten geselecteerd en klanten te woord gestaan. Mee met haar man Piet (65) naar het buitenland waar hij de laatste vijftien jaar steeds meer succesvolle projecten doet en tal van awards in de wacht sleept, zit er meestal niet in. Tot nu toe was dat geen punt. "Maar we hebben de laatste tijd het gevoel dat het anders moet. Dat we een anders swing moeten maken", zegt Anja. "Op een bepaald moment moet je dan een knoop doorhakken."

Piet Oudolf is ook auteur van verschillende schitterende tuinboeken. Voor openingstijden van DE TUIN zie hun website.


VOOR EEN INTERVIEW MET PIET OUDOLF KLIK HIER of

VOOR MEER INFORMATIE (website Oudolf) KLIK HIER of

VOOR EEN PORTRET VAN ANJA OUDOLF KLIK HIER
   

KWEKERIJ DE BOSCHHOEVE in WOLFHEZE

   
KWEKERIJ EN TUIN DE BOSCHHOEVE in WOLFHEZE KWEKERIJ EN TUIN DE BOSCHHOEVE
Dineke Logtenberg
Boshoeve 3
6874 NB Wolfheze (bij Arnhem)
Telefoon (026) 482 12 31
Fax (026) 482 15 74 (de kwekerij)

De kwekerij bestaat sinds 1989 en biedt een eigentijds assortiment vaste planten, bijzondere eenjarigen, bol- en knolgewassen, heesters en kleinbloemige Clematissoorten. Er zijn moederplantenbedden aangelegd, waar u de planten in volle wasdom en bloei kunt bekijken.
In de tuinwinkel kunt u terecht voor handgesmeed en onverwoestbaar tuingereedschap van Sneeboer, vorstbestendige potterie, bleekpotten uit Friesland, tuinhandschoenen, Engelse Haws-gieters, zaden van bloemen, kruiden en decoratieve groenten en tuinkaarten.
In de zomermaanden (juni tot en met september) zijn, op bestelling, tuinboeketten van Anke Pols vol natuurlijke materialen van eigen bodem verkrijgbaar.
De plantencatalogus kost afgehaald € 1,50 en verzonden € 3,00.
Giro 889188 t.n.v. Dineke Logtenberg, Wolfheze o.v.v. catalogus en uw naam en adres

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

Foto: Klein Knoevenoord

Meer over tuinen - klik op uw keuze

Eén of meerdere dagen in de regio?

Uittips

Website informatie