Web Analytics
Startpagina | DISCLAIMER en CONTACT
U bevindt zich hier: Startpagina » Uittips » Musea in Gelderland

STREEKVERVOER ACHTERHOEK

STREEKVERVOER in de ACHTERHOEK

Op deze pagina treft u informatie aan over hedendaags vervoer en historisch vervoer in de ACHTERHOEK.

VERVOERBEWIJZEN: waar te koop?

Foto: Eigen archief

   
VERVOERBEWIJZEN WAAR TE KOOP? VERVOERBEWIJZEN: WAAR TE KOOP

Voor actuele en uitgebreide tariefinformatie over vervoerbewijzen en abonnementen belt u met 0900-9292 (€ 0,70 p/m, max. € 14,-). Onze reisadviseurs beschikken over uitgebreide informatie en helpen u graag verder!
Goedkoper is het om de website te raadplegen.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER

REISinformatiegroep bv (de organisatie achter 9292)
Godebaldkwartier 435, Utrecht
Gebouw Janssoenborch, Hoog Catharijne
Postbus 19319
3501 DH Utrecht
Tel. +31(0)30-232 88 06
   

SYNTUS

   
SYNTUS SYNTUS KLANTENSERVICE
Per telefoon: (0314) 350 111, bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur
Per brief: Syntus Klantenservice, Postbus 17, 7000 AA DOETINCHEM
Per fax op nummer: (0314) 332 651, s.v.p. er bij vermelden t.a.v. de Klantenservice
Via het reactieformulier op onze website (zie de link hieronder)

Syntus B.V. is de naam van het OV-bedrijf dat sinds 30 mei 1999 het openbaar vervoer verzorgt in de Achterhoek. Op 14 december 2003 is hier een gedeelte van Twente bijgekomen (het gebied rond de spoorlijn Zutphen-Hengelo-Oldenzaal) en op 1 april 2005 de spoorlijn Tiel-Arnhem. Wij verzorgen het openbaar vervoer zowel per bus als per trein.
Syntus is een gezamenlijke dochteronderneming van NS Groep en Cariane Multimodal International (CMI). Ons hoofdkantoor is in Doetinchem gevestigd. Daarnaast hebben wij vestigingen in Almelo, Doetinchem, Goor, Neede, Tiel, Winterswijk en Zutphen.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

REGIOTAXI

   
REGIOTAXI CORRECT MONNEREAU in DOETINCHEM REGIOTAXI CORRECT MONNEREAU
Wijnbergseweg 40a-42
7006 AJ Doetinchem
Telefoon (0314) 324 020
Fax (0314) 363 590


Bij Correct Monnereau hebben wij al sinds 1955 passie voor personenvervoer. Die gedrevenheid leidt ertoe dat we veel meer doen dan vervoer van A naar B. Zo verzorgen wij naast het reguliere taxivervoer met veel plezier groepsvervoer en zittend ziekenvervoer. Daarnaast zijn wij ook nauw betrokken bij de uitvoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer in de Regio Achterhoek, de zogenaamde Regiotaxi. Verder omvat ons dienstenaanbod trouw- en rouwvervoer,een autorijschool en een Texaco Tankstation.

Personenvervoer is Correct Monnereau. En Correct Monnereau is synoniem voor service.

Wilt u meer weten, een prijsopgave willen of een rit willen reserveren bel dan 0314 -32 40 20.
Wij wensen u veel plezier op onze website.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

DVG LANDELIJKE TAXI-ORGANISATIE

   
DVG LANDELIJKE TAXI-ORGANISATIE HOOFDKANTOOR DVG TAXI-ORGANISATIE
Postbus 1096
5004 BB Tilburg
Ringbaan West 306B
5025 VB Tilburg
Telefoon (013) 580 22 18
Fax (013) 543 39 15


Voor iedere vervoersvraag een passende oplossing

DVG bestaat reeds 15 jaar. Het werkgebied van DVG heeft zich in de loop der jaren uitgebreid tot geheel Nederland. Bij de ongeveer 100 aangesloten bedrijven (in totaal 150 vestigingen) zijn een kleine 6.000 mensen werkzaam. Ze beschikken over circa 4.000 voertuigen, variërend van taxi's, taxibusjes, rolstoelbussen, vip-voertuigen tot touringcars. Door de bundeling van taxi- en touringcarbedrijven is DVG in staat voor vrijwel iedere vervoersvraag een passende oplossing aan te bieden. Daarbij kan het gaan om een incidentele vervoersopdracht, maar ook om langlopende contracten met overheden (zoals een gemeente of provincie), bedrijven of instellingen.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

REGIOTAXI GELDERLAND

   
REGIOTAXI GELDERLAND PROJECTBUREAU REGIOTAXI GELDERLAND
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Telefoonnummer (026) 355 21 21.
Postbus 9090
6800 GX Arnhem


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ATTENTIE: Voor de regio’s Achterhoek, Rivierenland, Stedendriehoek en De Vallei wordt een nieuwe aanbesteding uitgeschreven. Het huidige contract tussen Regiotaxi Gelderland en vervoerder Willemsen de Koning wordt per 1 juli 2015 met wederzijdse instemming beëindigd. Het vervoer in de regio Noord Veluwe blijft tot 1 januari 2016 in handen van Zorgvervoer Centrale Nederland.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor wie is Regiotaxi Gelderland?

Regiotaxi Gelderland is er voor iedereen, van jong tot oud en van individuele reizigers tot groepen. Mensen die aangepast vervoer nodig hebben, maken veelvuldig gebruik van de Regiotaxi. Voor reizigers die regelmatig de Regiotaxi gebruiken is er een speciale klantenpas.

Hoe werkt Regiotaxi Gelderland?

Regiotaxi Gelderland rijdt elke dag van de week van 06.00 uur ’s ochtends tot 01.00 uur ‘s nachts. De laatste reis mag starten tot 00.59 uur met een rittijd van maximaal één uur.
Met één telefoontje naar 0900-0276 reserveert u uw reis.
De Regiotaxi arriveert maximaal tien minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip op het ophaaladres. Vertrekt u vanuit een gebouw met een centrale hoofdingang dan haalt de taxi u daar op.
Regiotaxi Gelderland is een vorm van collectief vervoer. U deelt de taxi regelmatig met andere passagiers. Uw rit kan daardoor langer duren dan normaal. Kijk ook bij de spelregels van Regiotaxi Gelderland.

Wat kost Regiotaxi Gelderland?

De Regiotaxi is goedkoper dan een gewone taxi en duurder dan de bus. Als u 0900-0276 belt om uw rit te reserveren, vertelt de telefonist u precies hoeveel uw rit kost. U betaalt de ritprijs bij het instappen contant aan de chauffeur, het liefst met gepast geld. Heeft u een WMO-indicatie dan betaalt u een gereduceerde prijs voor de Regiotaxi. Een tabel met de prijzen vindt u onder tarieven.

Waar rijdt Regiotaxi Gelderland?

Regiotaxi Gelderland vervoert u binnen de regio’s Achterhoek, IJsselstreek, De Vallei en Rivierenland. Het vervoergebied in deze regio’s is verdeeld in openbaar vervoerzones (OV-zones). Deze zone-indeling wordt ook gebruikt door de busdiensten. Vanaf uw vertrekpunt kunt u maximaal vijf zones met de Regiotaxi rijden. Wilt u verder rijden, dan betaalt u voor de extra zones een hoger bedrag. Wilt u meer weten over de zone-indeling? Kijk dan bij regio’s.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

HISTORISCH STREEKVERVOER ACHTERHOEK

Foto: Stichting HSA

   
STICHTING HISTORISCH STREEKVERVOER ACHTERHOEK STICHTING HISTORISCH STREEKVERVOER ACHTERHOEK
Secretaris Wim Siebelink
Kloetenseweg 5
7101 TZ Winterswijk
Telefoon (0543) 523 002

Stichting HSA beheert het tastbare erfgoed van het streekvervoer in Oost-Nederland: een Ford T-bus uit 1923, een DAF-Den Oudsten streekbus uit 1979 en dieseltreinstel 186 (gemoderniseerde Blauwe Engel).
Alle voertuigen zijn voorbeeldig gerestaureerd en rijvaardig. De bussen en het treinstel zijn voor verhuur beschikbaar en rijden op gezette tijden uit voor de donateurs van de Stichting HSA. Tevens bezit de stichting het bedrijfsarchief van de vroegere Geldersche Tramwegen (GTW) en de Gelderse Streekvervoer Maatschappij (GSM), dat bij het naburige GOLS-station is ondergebracht.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

RAILMUSEA

   
DE VERENIGING HISTORISCH RAILVERVOER NEDERLAND DE VERENIGING HISTORISCH RAILVERVOER NEDERLAND

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 26 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.
De collectieve belangenbehartiging komt tot uitdrukking in een aantal 'producten'. In een grote oplage verschijnt jaarlijks onder verantwoordelijkheid van HRN de gratis publieksfolder Railmusea in Nederland. Dit 'spoorboekje' bevat een volledig overzicht van alle activiteiten van de Nederlandse toeristisch en museale railorganisaties. Ook presenteert HRN zich op landelijke (hobby)beurzen en evenementen. Onder auspiciën van HRN organiseren diverse leden elk jaar op Hemelvaartsdag de Nationale Stoomtreindag.
HRN beheert ook een website die steeds een actueel overzicht biedt van de activiteiten van de leden van HRN. De leden van HRN zijn met eigen presentaties regelmatig aanwezig op beurzen en evenementen.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

Voor andere STREEKINFORMATIE - maak uw keuze

voor UITTIPS regio IJSSELVALLEI
voor PLAATSENINFORMATIE regio IJSSELVALLEI
voor RESTAURANTS regio IJSSELVALLEI
voor OVERNACHTING regio IJSSELVALLEI
voor WANDELEN en FIETSEN regio IJSSELVALLEI en de ACHTERHOEK
voor MUSEA regio IJSSELVALLEI
voor OVERIGE INFORMATIE IJSSELVALLEI/ZUIDOOST VELUWEZOOM
voor INFORMATIE OVER DE ACHTERHOEK

Website informatie