Web Analytics
Startpagina | DISCLAIMER en CONTACT
U bevindt zich hier: Startpagina » Uittips » Tuinen

Tuinen in Belgie

TUINEN in BELGIň

Andere informatie dan tuinen in BelgiŽ?

De Tuinen van HOEGAARDEN

   
DE TUINEN VAN HOEGAARDEN in BELGIË DE TUINEN VAN HOEGAARDEN
Houtmarkt 1
3320 Hoegaarden
België
Telefoon 016 76 78 43
Vanuit Nederland: 0032 16 76 78 43
Fax 016 76 79 19

De tuinen van Hoegaarden verbergen een schat aan onbekende tuinplanten uit deze streken en uit de rest van de wereld. Opmerkelijke combinaties van bloembollen, vaste planten, één- en tweejarige planten, struiken en bomen worden in mise-en-scène geplant tussen de eeuwenoude bomen van dit park. De oudste boom (Castanea sativa) leeft al meer dan 275 jaar in de tuinen. Deze tamme kastanje was indertijd een exotische boomsoort die zelden voorkwam in deze contreien.
Bloembollen voor zowel verwildering als in esthetische arrangementen zijn jaarrond één van de pijlers in de tuinen.
De tuinen liggen verscholen achter het 18de eeuwse Kapittelhuis (Rococo), Het Arendsnest (een pachthof uit 1734) en zijn omgeven door oude tuinmuren in hartje van Hoegaarden, het bierdorp bij uitstek, gelegen in het prachtige landschap van Brabants Haspengouw.
In De Tuinen van Hoegaarden wordt geëxperimenteerd met een uitzonderlijke collectie tuinplanten in een park waar architectuur, cultuur en natuur op een harmonische wijze in elkaar opgaan.
De tuinen bieden een aangename en leerrijke kijk op en kennis van de flora in al zijn facetten. Ontpop je tot een ware tuin- en plantenprofessional middels een bezoek, een wandeling met een ervaren groengids, praktijkgerichte cursussen, tijdelijke plantenexposities of bezoek een van de tuinevenementen.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

De romantische tuin van Dina Deferme

Foto: Deferme-Pirotte/Stokrooie

   
DE ROMANTISCHE TUIN VAN DINA DEFERME en TONY PIROTTE DE ROMANTISCHE TUIN VAN DINA DEFERME en TONY PIROTTE
Beuzestraat 64
3511 Stokrooie (Hasselt) België
Telefoon en fax: 0032 ( 0 ) 11 25 64 58


DINA DEFERME
is tuin- en landschapsarchitecte, ontwierp tal van tuinen en stelt haar eigen prachtige tuin in Hasselt elk jaar open op alle zondagen van juni, juli en augustus. De talrijke bezoekers zijn steevast onder de indruk van Dina’s tuin die ze samen met haar man Tony Pirotte creëerde en onderhoudt. U kunt Dina Deferme ook aan het werk zien in het VTM-tuinprogramma Groene Vingers.
De 4 ha grote Engels getinte tuin van tuinarchitecte DINA DEFERME en TONY PIROTTE bevindt zich in een landelijke omgeving op Kempisch grondgebied niet ver van Hasselt.
De tuin is opgedeeld in een aantal sterk van elkaar verschillende tuinkamers en omvat naast een slenterbos ook een verrukkelijke voortuin. In het groene Limburg kan je in een straal van 25 km op ontdekkingstocht gaan in de 5 tuinen ontworpen door Dina Deferme. Deze tuinen van groot tot klein, zijn wat structuur en architectuur betreft echte pareltjes. De aankleding en plantenkeuze zijn in samenspraak met de eigenaren tot stand gekomen; hierdoor heeft elke tuin onmiskenbaar een eigen karakter. Wat ze wel allemaal gemeenschappelijk hebben is hun gepassioneerde eigenaren en hun typische romantische sfeer.

DINA DEFERME is tevens auteur van een aantal tuinboeken.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   

Foto's tuinen ontworpen door Dina Deferme

Klicken Sie hier, um zur Galerie zu gelangen.

TUINEN in BelgiŽ - klik op uw keuze

Meer tuinen - klik op uw keuze

Andere informatie Nederland - klik op uw keuze

Website informatie