Web Analytics
Startpagina | DISCLAIMER en CONTACT
U bevindt zich hier: Startpagina » Vakantieverblijven

Trektocht in de Achterhoek

Op deze pagina TREKTOCHT IN DE ACHTERHOEK

Voor ANDERE ONDERWERPEN op deze website:

KLIK HIER: ALFABETISCH WEBSITE-OVERZICHT
KLIK HIER: OVERZICHT VAN ALLE LINKPAGINA'S

Op deze pagina vindt u tips om een trektocht te maken door de prachtige Achterhoek.
U kunt dit te paard doen, als koetsier op de bok, wandelend, fietsend, steppend, varend, enz.

Op de pagina staan schitterende foto's van de Achterhoek die gemaakt zijn door HANS HENDRIKSEN.
Wie Hans Hendriksen is en hoe u zijn website kunt bezoeken, vindt u halfweg deze pagina.

TERUG NAAR DE VORIGE PAGINA

Spiegelend water tussen statige bomen...

Foto: Hans Hendriksen

Een trektocht maken met een ezel...(zie tekst)

Foto: Van Gransvelde -Wetteren

   
HUIFKARTOCHTEN IN DE ACHTERHOEK HUIFKARTOCHTEN IN DE ACHTERHOEK
Op een aparte pagina van deze website hebben we informatie verzameld over het maken van huifkartochten in de Achterhoek.
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE.
   
VAREN OVER DE BERKEL VAREN OVER DE BERKEL
Op een aparte pagina van deze website hebben we informatie verzameld over de vaarmogelijkheden over het prachtige riviertje de Berkel (met foto's).
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE.
   
BRONKHORST HET KLEINSTE STADJE VAN NEDERLAND BRONKHORST
mag u niet overslaan als u een tocht gaat maken in de Achterhoek. Op een aparte pagina van deze website hebben we informatie verzameld en foto's geplaatst van het kleinste stadje van Nederland.
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE.
   
  NA DE FOTO´S HIERONDER MEER TIPS

De prachtige foto's van de ACHTERHOEK....

Foto: Hans Hendriksen

zijn van Hans Hendriksen, reisfotograaf. U kunt deze en foto's uit andere landen en streken rechtstreeks bij hem bestellen via ZIJN WEBSITE.

OVER DE FOTOGRAAF
Hans Hendriksen (1957) is verslaafd aan reizen sinds zijn eerste vlucht naar Mallorca op zijn vijftiende. Hij is internationaal account manager in producten voor de railinfra. In een interview lichtte hij zijn passie voor reizen toe:
"Behalve de mogelijkheid om mij steeds door andere culturen en mensen te laten verbazen, denk ik dat reizen voor mij de beste manier is om mezelf te leren kennen en een open-mind houding te krijgen. Reiservaringen verhogen mijn tolerantie en bevestigen de meest essentiële waarden in mijn leven: het geluk hebben om elke dag lief te hebben en te kunnen leren, om te reizen en verblijven waar je wil en die dingen kunnen doen waar je passie ligt".

Foto's: Hans Hendriksen Fietsbrug Borculo - Landschap Neede -Mallumse watermolen

Start Nederland.nl: boordevol informatie....

Klik op banner voor website

   
FIETS FUN in DE ACHTERHOEK FIETS FUN IN DE ACHTERHOEK 8- OF 15-DAAGSE TOCHTEN
De Achterhoek, het onverwachte fietsland!
Nergens in Nederland wisselen de decors zich zo snel af als in de Achterhoek. Deze route gaat door het schitterende deel van de Achterhoek waar de "Witte Wieven" nog rondspoken. Een regio waar cultuur en natuur hand in hand gaan.
Een avontuurlijke trektocht op de fiets, langs veel interessante dorpjes met elk een eigen karakter, dat klinkt aantrekkelijk. Via deze route maakt u kennis met het coulissen-landschap van de Geldersche Achterhoek. Uw "De Waard"-tent staat al voor u klaar. Volledig ingericht natuurlijk. Het vervoer van uw bagage wordt verzorgd.

U komt op luxe campings met een zwembad. De fietsroutes gaan over fietspaden en landelijke weggetjes. Langs kastelen, watermolens en door de prachtige natuur. De routes hebben een variabele lengte; daardoor zijn ze ook prima te rijden met kinderen.
U maakt een rondgaande trektocht, welke start op één van de drie campings. U verblijft telkens twee nachten op elke camping. Aan het einde van de reis komt u weer terug op de eerste camping.
VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER.
   
GIDS MET 28 WANDELINGEN in de ACHTERHOEK-LIEMERS 28 WANDELTOCHTEN DOOR DE ACHTERHOEK
De gids voert u door dichte bossen, over zanderige rivierduinen en golvende stuwwallen, langs bollende, door graslanden begrensde essen, over veldweggetjes, eiken, beuken- en populierenlanen, door venen en over polderdijken. Kronkelende en in de dekzanden diepe voren snijdende beekjes, oude rivierstrangen en kolken, statige, tussen de bomen verscholen boerderijen, waterradmolens, kastelen en landhuizen met mooie doorkijkjes verlevendigen de tochten: de Achterhoek heeft veel te bieden en deze gids laat u er in 28 wandelingen mee kennis maken!
Topografische Kaartjes en routebeschrijvingen wijzen u de weg, vele tochten zijn zelfs bewegwijzerd; verschillende routes kunnen met elkaar gecombineerd worden!
VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER.
   
1000 KM UITGEZETTE ROUTES VOOR PAARD OF KOETSIER DE STICHTING HIPPISCH TOERISME NEDERLAND
heeft de afgelopen paar jaren door de mooiste delen van Nederland routes voor ruiter en koetsier uitgezet. Vanzelfsprekend ook in de Achterhoek en in Twente. Verschillende Achterhoekse en Twentse ondernemers hebben als aftakking van deze landelijke hoofdroutes korte routes uitgezet.
Zodoende is het nu mogelijk op tal van plaatsen in de Achterhoek een korte paardrijtocht te maken. U hebt in de Achterhoek en in Twente keus uit liefst duizend kilometer bewegwijzerde routes! De meeste ruiterroutes zijn van duidelijke routebordjes voorzien. Er is keus uit routes voor een tocht van een à twee uur, maar ook voor een halve of een hele dag paardrijden. Diegene die een meerdaagse trektocht met overnachtingen op verschillende plaatsen wil maken kan ook in de Achterhoek terecht.
Zeker is, dat de routes door prachtige natuur voeren, over bospaden en zandwegen en er onderweg voldoende stallings- en verzorgingsmogelijkheden zijn.
VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER EN KLIK DAARNA OP ROUTES.
   
UITGEVERIJ CREATIEF - TIENTALLEN GIDSEN UITGEVERIJ CREATIEF
levert tientallen gidsen met: landelijke fietstochten, streektochten, kanotochten, kastelentochten, fietsen langs de trekvaart, cd-roms met allerlei toeristische informatie, en. enz.
VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER.
   
KANOTOCHTEN IN DE ACHTERHOEK JAWIEG KANOTOCHTEN
Keppelseweg 208
DOETINCHEM
Telefoon (0314) 662 095
Fax (0314) 664 079

organiseert diverse kanotochten over de Oude-IJssel, Keizersbeek, Bielheimerbeek en de A-Strang. De lengte van de tochten varieert van 1 uur tot maar liefst 2 dagen! Zij kunnen plaats bieden aan ca. 120 personen, verdeeld over een- en tweepersoons kajaks en driepersoons Canadese kano's. De eenpersoons kajaks hebben zij zelf ontworpen en worden ook door hen in de winterperiode gefabriceerd. Dit is een type kajak waar iedereen mee kan varen, voorzien van een ruime kuip en een vaste scheg die zorgt voor een vaste koers.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
TREKTOCHT MET EEN EZEL TIP: Heel leuk voor kinderen vanaf 4 jaar EZELTOCHT LANGS TREKKERSHUT OF FINSE BUNGALOW
Ideaal om uit te proberen hoe leuk het wandelen met een ezel is. De ezel is lastdier, rijdier en knuffel in één. Door de landelijke Achterhoek met haar landgoederen, bossen en velden. Overnachten in een trekkershut op een kindvriendelijke camping met zwembad.
De Achterhoek, de naam zegt het al een beetje, is een van de meest afgelegen en daardoor landelijk gebleven streken van Nederland. Er is een fraai coulissenlandschap met een grote afwisseling. Maar her en der zijn ook stukken bos en hei te vinden met geringe hoogteverschillen.
In de vriendelijke dorpjes gaat het leven nog gewoon zijn gang. Hier heeft men een tweedaagse ezeltocht uitgezet: de ideale manier om te ontdekken hoe leuk het lopen met een ezel is. Vanuit het dorpje Zelhem gaat u met een van de trouwe viervoeters op pad. De eigenaar van de ezel loopt een stukje mee om u en de kinderen met het dier vertrouwd te maken. Daarna mag u het op eigen gelegenheid proberen.
De nacht brengt u door in een trekkershut op een camping, waar genoeg vertier is voor de kinderen en waar de ezel in een wei gestald kan worden. Voor de eerste dag krijgt u desgewenst een zeer uitgebreide picknick mee. Een origineel en avontuurlijk weekendje weg dicht bij huis!
VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER of rechtstreeks bij de Ezelstal.
   

LandschapspoŽzie.....

Foto: Hans Hendriksen

Landschap bij Neede

Eén of meerdere dagen in de regio?

Uittips

Website informatie